Oavgjort i tuff drabbning

IMAG1067
Hur värderar man en oavgjord match? Ska man vara förbannad för att man förlorat två poäng eller glad för att man fick med sig en pinne? Ja, svaret kan nog vara lite båda och. I alla fall när det gäller matcher som den som spelades i onsdags då Partizan STHLM tog sig an Chef United i den andra matchen för säsongen.

Efter vinsten i första matchen var det ett Partizan med ett glimrande självförtroende som kom till Mälarhöjdens IP, dessutom med en större trupp än någonsin (sex avbytare!). I truppen fanns bland annat två av säsongens nyförvärv, Nathalie Bloom och Lena Candia, som båda debuterade i de svartvitrandiga ställen. Under första halvlek spelade Partizan ett behärskat och kreativt spel som resulterade i en mängd fina chanser. Målet hängde i luften och när det kom så var det knappt någon som förstod hur det gick till: Pontus Magnusson i målet drog i väg ett långskott som studsade över Chef Uniteds målvakt, tog i ribban och efter en viss förvirring där Anders Björklund snurrade runt med målvakten hamnade bollen i målet. 1-0 till Partzan! Sen dröjde det inte länge innan Partizan fick möjlighet att koppla grepp om matchen när några fantastiska möjligheter dök upp. Dessvärre var inte fröken Fortuna på Partizans sida utan det blev stolpe ut inte bara en utan två gånger.

IMAG1060
I andra halvlek förändrades matchbilden när Chef United la in en extra växel och fick igång ett bra spel med högt tempo, inte minst tack vare två snabbfotade herrar med nummer 14 och 15 på ryggen. Partizan fick aningen svårare framåt och kockarnas (det var det dom var, därav namnet) kvittering kom i mitten av halvleken på en fast situation. I slutet av matchen var det en massiv press mot Partizans mål men backlinjen slet som djur – bland annat gjorde en Emil Karlsson en avgörande rensning på mållinjen – och matchen slutade 1-1. Matchen bjöd på bra spel och Partizans enorma kämparglöd imponerade djupt på den fyra personer starka publiken. Eric Thorsson var trots allt nöjd med resultatet men såg också vad som behövs göras för att det ska bli vinst i nästa match.
– Vi kan bli bättre på att kommunicera i laget, så att vi når varandra bättre och hjälper varandra mer. Men vi spelade jävligt bra idag, sa Thorsson samtidigt som skymningen föll över Fruängen.
Väl spelat kamrater – mot nya segrar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s