Blir det segeröl på Ellens även i kväll?

segeröl

Alla matcher är viktiga, men extra viktig var höstens första match för Partizan då tog sig an Långbro som låg precis bakom i tabellen. 

Det var en så kallad 6-poängsmatch* där förlust hade inneburit att Partizan skulle hamna på nedflyttningsplats. Vinst däremot innebar att laget lämnade bottenträsket och seglade upp ett par placeringar i tabellen. Uppenbarligen hade sommaruppehållet gjort laget gott. Partizan kändes vid avspark mer fokuserat än någonsin. Med de fina resultaten från Korpen Pressbyrån Cup i bagaget spelade Partizan sitt karaktäristiska tighta försvarsspel som inte gav ett uns utrymme framåt för Långbro. Med det nästan lika karaktäristiska spelet framåt (alltså få mål och inte sjukt många målchanser) blev det ingen målfest men ibland räcker det med ett mål för vinst. Det var Fredrik som dundrade in bollen efter en pass från Oskar Kollberg, som gjorde comeback i laget efter 15 månaders rehabhelvete efter knäskadan han ådrog sig under vårsäsongen 2012.

Efter matchen gick kämparna till Ellens i Fruängen för att skåla för tre viktiga poäng. Ja, sällan smakar en skummande öl så gott som när man precis har vunnit en match i Korpen. Nu väntar Xdin, sist i tabellen och ett riktigt strykgäng. Blir det segeröl på Ellens även i kväll?

*6-poängsmatch : ett uttryck som beskriver betydelsen av en seger i en match mellan två konkurrerande lag som ligger på ungefär samma poäng i tabellen. Då seger ger tre poäng så blir den relativa skillnaden i poäng mellan lagen sex poäng, ena laget vinner tre poäng jämfört med konkurrenten som inte vinner tre poäng.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s