En pinne håller liv i palldrömmen

Det frö som såddes i det bördiga konstgräset på Östermalm i början av juli visade sig ha utvecklats till något större i de två första höstomgångarna för Partizan STHLM i korpserie 8A. En blygsam ett-nollseger följdes upp med det helt osannolika målkalaset en vecka senare när de svartvita körde över Xdin Athletics och förvandlade minusmålskillnad till det motsatta. Nu hade vandringen uppåt mot det uppsatta målet påbörjats; en pallplacering.

Och visst såg det positivt ut några dagar innan Chef United skulle få sina fiskar varma. Men på självaste matchdagen började återbuden droppa in på löpande band; de båda fyrtornen Röhlander och Thorsson kunde av olika anledningar inte spela, Pirlo och Candia drogs med envisa förkylningar och spelande tränaren Magnusson uppgav att den revbensskada han ådragit sig två veckor tidigare, då han så hjältemodigt hade blockerat en motståndarprojektil med torson, tyvärr gjorde att han tvingades medverka endast som coach. Det såg mörkt ut för Partizan. Men tur då att lagets popularitet alltid har genererat ett brett stall av stödspelare som i sista stund rycker in för att garantera en fulltalig svartvit startuppställning. Denna gång hette hjältarna Anders och Filip, två spelare som mottogs med öppna armar. I sista stund beslutade sig även Candia och Pirlo för att trotsa sina sjukdomsbesvär (oklart om de gick på sprutor) och dra på sig sina randiga tröjor. Några minuter innan matchstart äntrade den jeansklädde tränare Magnusson arenan för att leverera startsjuan. I taktiksnacket trycktes mycket på markeringsspelet, som tydligen hade varit otillfredställande tidigare matcher.

Så var äntligen matchen igång. Och den startade i ett högt tempo. Partizanspelarna såg pigga ut, på topp jagade Kollberg som en iller och högg som en kobra. Kockarna var märkbart störda. När de väl fick upp bollen på offensiv planhalva agerade, som vanligt, Partizans backlinje med kyla och precision i brytningarna. Men helt plötsligt ledde en olycklig bakåtpassning till att en Chefspelare blev friställd framför Vibrån i Partizanmålet. Och på den distinkta avslutningen var “Muren” helt chanslös. Ett-noll till Chef United. Nu gällde det att inte tappa huvudet utan att fortsätta mata på med det fina spel som producerats i föregående matcher. Och visst blev det så. Strax innan halvtid nådde ett precisionsinlägg från Anders “Burken” Björklund, Emil Karlssons välformade panna och Partizans mittbacksgigant visade inga nerver när han elegant nickade in bollen otagbart för kockarnas burväktare. I paus hördes uppmuntrande ord men också en del meningsskiljaktigheter kring hur pressen i defensiven skulle hanteras. Markeringsspelet avhandlades kort åter en gång. Andra halvlek bjöd på hawaii-spel där båda lagen anföll ganska friskt och öppnade sig i defensiven för kontringar. Det offensiva spelet ledde också till en del hörnor där Chef United vid ett tillfälle fick ett jätteläge efter en tappad markering. Den gången räddade ribban Partizan. Matchen led mot sitt slut och ett oavgjort resultat var väntat. Men från ingenstans uppstod plötsligt en situation där Kollberg stod fri med motståndarmålvakten. Kollberg syntes aningen överrumplad av det hastigt uppkomna läget och sköt tyvärr bollen strax utanför stolpen. En djup lättnadens suck hördes från kockarnas avbytarbänk. En stund senare blåste domaren av matchen och båda lagen verkade nöjda med en pinne. För Partizans del innebär resultatet att Chef hålls på fyra poängs avstånd och dessutom att Netlight passeras i tabellen. Det kommer bli en nervkittlande tillställning när de lilaklädda står som motståndare den artonde september. Just nu ligger lagen på tolv poäng var. Men först står Kronan på tur att möta de svartvita nu på onsdag. Partizan är fortfarande obesegrade sen cupen i juli. Nu väntar det första riktiga kraftprovet.

1 thought on “En pinne håller liv i palldrömmen

  1. Den chansen borde Kollberg verkligen satt, men ibland blir man så fri så att man inte fattar det själv. Än värre var det ju när Seb Larsson missade så gott som öppet mål med sin nick mot Irland, och han spelar ju trots allt fotboll varje dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s