Himmel och helvete på Mälarhöjdens IP i bragdmatch

pontus

Efter en framgångsrik höst stod Partizan STHLM inför den på förhand hittills svåraste uppgiften när laget ställdes mot Balkan Boys, ett av seriens två topplag. Det blev en kväll med himmelska höjder men också med ett stycke helvetisk otur.

Himmel
Partizan STHLM har levererat under hösten – tre vinster, en oavgjord och en förlust. Förlusten kom förra veckan efter en knivskarp duell mot Netlight där det blev 2-1. Trots den fadäsen var lagets självförtroende på topp men uppgiften såg onekligen svår ut: efter ett par sena avhopp var det ett decimerat lag som ställdes mot Balkan Boys, ett gäng det fanns goda skäl att hysa respekt för: inför matchen var de knapp tvåa i tabellen och med seriens bästa målskillnad med såväl minst insläppta mål som flest gjorda.

Balkan Boys är ett tekniskt och spelskickligt lag som utmärker sig genom sina snabba spelare och utmärkta passningsspel. Inget av det där spelade någon roll när de ställdes mot ett Partizan STHLM i toppform. Partizan låg rätt i positionerna och stängde effektivt av Balkans anfallsglada fotboll. Partizans backlinje är som bekant ett föredöme för backlinjer världen över: alltid lika trygg och lugn. Emil i mitten var lika storartad som vanligt och på kanterna fanns kreative Pirlo och nya stjärnvärvningen Jacob. I målet stod Pontus som aldrig darrade på machetten utan agerade med sedvanlig pondus. Trots bristen på avbytare var Partizans offensiva spelare hela tiden i rörelse och störde Balkan. Det var, som man brukar säga på sportsidorna, därför logiskt att det var Partizan som också tog ledningen efter att Oskar bredsidade in bollen på en boll från Anders Hovne efter cirka tio minuter. Inte långt därefter stötte Oskar ihop med målvakten och rullade i smärta ut på kortsidan vid Balkans mål. Kvitteringen kom en stund innan paus.

Andra halvlek kan kort och gott beskrivas som en bragd. Partizan spelade hela halvleken med en man mindre men lyckades trots detta överlistade motståndarna inte bara en utan två gånger genom sitt effektiva kontringsspel. När Balkan flyttat upp hela laget blev det stora luckor som Partizan utnyttjade maximalt. Först nätade Alex och sedan Anders. 3-1 till Partizan, ett resultat som visar hur långt Partizan har kommit som lag. Till och med med en spelare mindre vinner man mot topplagen. Nästa vecka väntar Hantverkarna som leder serien, en poäng före Balkan.

Helvete
Men det blev en dyrköpt seger, i alla fall för lagets grundare och kapten Oskar Kollberg. För smällen med målvakten tog illa på vänster knä, samma som skadades i juni 2012 under en korpmatch med Partizan. Den smällen innebar att korsbandet delvis rök.
– Sen väntade över ett års rehabshelvete. Jag har spenderat jag vet inte hur många timmar på gymmet för att träna upp knät. Det har varit slitsamt och hemskt tråkigt. Lika kul var det att göra comeback nu i höstas.
Hur illa är det?
– Jag har läkartid i morgon så då får jag se mer, men det gör ont som fan och jag kan inte gå. Just nu talar allt för att jag spelat min sista fotbollsmatch med Partizan. Hur kul det än är så är det inte värt det, att gå genom rehabträningen igen bara för att eventuellt bli skadad på nytt. Det känns givetvis bittert. Nu kan jag bara önska mina kamrater lycka till i de två sista matcherna för säsongen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s