Gediget fotverkande mot Hantverkarna

Veckoslutet efter den fenomenala insatsen mot Balkan Boys var lyckorusigt, molnhögt och bubblande för Partizan STHLM. När laget skulle mönstras mot nästa toppmotståndare var frågan om laget fortfarande hade baksmälla.

Mycket tydde på det för lagledningen var tidigt ute och letade med ljus och lykta efter spelare som kunde tänka sig att ansluta till laget då serieettan Hantverkarnas BK stod för motståndet. Dagen innan match var endast fem partizaner klara för spel; läget kunde ha varit ljusare. Under onsdagen anmäldes dock de två sista spelarna som kompletterade startsjuan, vilket gjorde att den krasslige tränaren Magnusson inte behövde kränga på sig målvaktsstassen. I målet var istället den legendariske keepern Palle “Muren” Wibrån på plats mellan stolparna. Dirigent och Partizans trygga ankare var som vanligt Emil, omgiven av sina ytterbackar, brytningsmästaren Thorsson och bolltrollaren Pirlo. Centerhalv var den namnkunnige Huss med sin fantastiska blick för spelet och på topp de relativt nya men ändå redan så älskvärda attackplanen Filip och Hovne.

Matchen började i ett högt tempo med fint bolltrillande från båda lagen. Partizan såg ut som ett hungrigt lag som återigen var på plats för att stjäla poäng från ett lag som var förhandsfavoriter. Och redan efter några minuter skickades bollen ut till Filip på vänsterkanten. Med ett enormt driv i steget tog han sig förbi en motståndare och hamnade nästan nere vid kortlinjen. Ur skottläge trodde alla. Men då kom en makalös projektil som helt ställde målvakten i Hantverkarnas bur. Ett-noll till Partizan! Entusiasmen var inte att ta miste på; Pirlo sprang omkring med ett leende på läpparna och glada tillrop hördes från alla håll och kanter på och utanför planen. Men Hantverkarnas svar lät inte vänta på sig. Ett fint anfall med ett kliniskt avslut gjorde att ställningen strax var lika igen. Matchen fortsatte med ett böljande spel där Partizan visade sig ha både mest tur och skicklighet i avsluten. Efter en stund spelades bollen återigen upp mot den glödhete Filip som denna gång stressade en hantverkarback till ett totalt misslyckat bakåtpass. Istället för att landa vid burväktarens fötter letade bollen sig in vid ena stolpen och Partizan ledde matchen igen. Och att Partizan är ett lag med självförtroende kunde alla se som var på plats vid Mälarhöjdens IP; istället för att förlita sig på sitt alltid så stabila försvarsspel fortsatte laget att mata på med fina anfall. Och redan innan paus gav det utdelning igen. Denna gång efter att Emil gav sig ut på en offensiv räd som slutade med ett oväntat avslut från dålig vinkel, som via en motståndare studsade in i målet. Och det var bud på fler mål. Huss hade en del mäktiga distansskott och anfallsduon Hovne och Filip oroade ständigt motståndarnas backlinje. Också Hantverkarna hade en del avslut som tvingade Muren till några applådframkallande manövrar i kassen. Några minuter innan halvtidsvila fick plötsligt Filip syna det gula kortet efter en tackling, som i och för sig var oschysst men knappast värd en utvisning. Och tyvärr fick Partizan svårt att hålla ställningarna med decimerat manskap. Efter ett konstmål var ställningen 3-2 i paus. En paus där Magnusson var framme och språkade med domaren, som partizanerna tyckte hade dömt lite väl mycket till Hantverkarnas fördel.

Andra halvlek drog igång och det stod klart att Hantverkarna inte hade gett upp den här matchen. När halvleken bara var några minuter gammal kom kvitteringen; en djupledsboll rann igenom till en fristående hantverkare som kunde stöta in bollen i öppen bur. Frågan var nu om Partizan skulle orka matchen ut. En sträckning i ena lårets baksida hos Filip gjorde att den lätt förkylde Magnusson tvingades till ett inhopp på topp. Och det kanske blev en liten vitamininjektion för Partizan för laget lyckades skapa några halvchanser. Efter ett antal ruscher kände sig Magnusson dock färdig och lät Filip avsluta matchen. Och det var också Filip som fick sista rejäla chansen för Partizan. Ett skott (eller om det var ett inlägg) från Huss landade hos Filip som skickade iväg den mot bortre stolpen. Hovne, lagets mest uppoffrande spelare, slängde sig våghalsigt efter bollen men fick inte tån på den utan fick se den rinna iväg strax utanför stolpen. Strax därefter var matchen slut. Partizan hade tagit poäng mot serieledarna! Tabelläget är fortfarande oerhört jämnt men Partizan har nu en lysande möjlighet att knipa bronset. Nästa vecka står Långbro IF för motståndet, ett lag med endast 2 segrar den här säsongen. Senast vann dock Partizan endast med uddamålet så en ytterst spännande upplösning väntar antagligen på onsdag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s