Ingen kris när Partizan mötte KRIS

Premiär. En lång vinter är över och säsongen är äntligen igång – och det med ett resultat som lovar gott inför fortsättningen.

I Partizan STHLM:s första match för säsongen var det Unga KRIS som stod för motståndet. Innan match var frågorna många: Hur bra är motståndet? Var står årets upplaga av Partizan efter två uddamålsförluster på försäsongen? Var är FM? Är det verkligen inte någon som har en boll med sig? Men frågetecknen skulle snart rätas ut – åtminstone en del av dem.

Det visade sig ganska snabbt att det inte var något supergäng som stod för motståndet. Efter en stunds tvekande spel från Partizan fick undertecknad, för dagen på vänsterkanten, in ett otippat fint inlägg med vänstern till Pontus som fick på en lurig lobbnick och 1-0 var ett faktum. Sedan följde en period av säkert försvarsspel, där Röhlander gjorde storstilad comeback tillsammans med Emil. Men framåt var det knöligare. Stundtals omständligt spel av Partizan gjorde att chanserna uteblev.

I andra halvlek fortsatte Partizans anstormning – många försökte få in bollen utan att lyckas och mot tuffare motstånd kommer det nog krävas bättre skärpa. En bit in i andra kom dock ändå 2-0-målet, också detta av Pontus som i år verkar sikta på förstaplatsen i den interna skytteligan. När så Hovne efter att ha skjutit in sig några gånger till slut fick på ett riktigt praktskott så spikades matchen igen och trots fortsatt attack blev slutresultatet 3-0 – en stark säsongsinledning av Partizan STHLM. Bakåt såg det fortsatt starkt ut och allra längst bak stod Palle som den Mur han är och tog det lilla som Unga KRIS lyckades skapa.

Ett stort tack går till veckans stödpartizan Björn som kom in på vänsteranfallet och gjorde det riktigt bra några gånger. Välkommen tillbaka Björn, Partizanfamnen är alltid öppen.

Om två veckor sätts Partizan på ett större prov när laget möter Hanniz Orkester, en okänd moståndare som vann sin första match mot Långbro IF med 3-2. Mot nya sergrar! Forza Partizan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s