Partizan lägger in Partizan-växeln

Seger med 3-1 mot Kronan och ett rusigt Partizan festade natten lång på Fruängens innekrogar. I ren hybris utsåg Pontus Magnusson Solskjaer till att skriva matchrapport. Vad han då inte visste var att Solskjaer bitvis kände sig vimmelkantig under matchen. Några saker noterades dock av matchrapportören. Bland annat den trevlige äldre mannen i sommarhatt, kavaj och vitt skägg som hjälpte till att hämta en ivägskjuten boll i buskarna före avpet. Eller den snygga rödhåriga tjejen som hängde med en av KRIS killar som spelade matchen efteråt. Ska man vara kriminell eller ex-kriminell med tuffa tatueringar för att få henne eller? Ska det vara så? Ska det vara så?

Magnusson hjälpte dock till med en del statistik på krogen. Som att Gunnar i toppform rullade bollen mellan benen på Kronans målvakt assisterad av Hovne. 1-0 var därmed ett faktum och Kronan såg inledningsvis ut som ett gäng sopor. Var det överhuvudtaget nån som ens spelat pojkfotboll nån gång var det nog många som frågade sig.

Men motståndarnas vekhet fick Partizan att slappna av aningen för mycket och i en himmelsk röra i eget straffområde tjongade Kronorna in 1-1 otagbart bakom Magnusson som satt på sig målvaktshandskarna i Palles frånvaro.

Noterbart från första halvlek var också många felbeslut från domaren. Men när vi andra sparkar snett måste även en domare få blåsa fel ibland.

Oavgjort var ställningen i paus men samtliga var eniga i att detta var ett lag som skulle besegras. I andra lade Partizan in den beryktade Partizan-växeln, ett slags overdrive som parkerar de flesta lag i den här serien. Håll i er!

Hovne satte huvudet till på en hörna från Pirlo. Det rasslade till i nätet till 2-1 och kort därefter var provspelande Levi framme på en väl avvägd djupledsboll från Thorsson. Levi visade klass och yttersidade in 3-1 i hörnet. Tjoho!

Därmed hade Partizan-växeln gjort sitt. Motorn gick på kylning och Magnusson där bak fick det svettigare. Men flera klassräddningar från Magnusson gjorde att det aldrig blev den nerv i matchen Kronan suktade efter. En bra match av samtliga. Partizan är nu tvåa i tabellen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s