Partizan rycker i toppen

Efter den storartade säsongsinledningen hade Partizan skaffat sig läge att tillsammans med Hanniz Orkester rycka i tabelltoppen. För motståndet stod nämligen ett lag som de svartvita partizanerna känner väl efter flera tidigare möten, tabelltrean Hantverkarna – det vankades med andra ord en klassisk sexpoängsmatch på gruset på Mälarhöjdens IP.

Inför matchen var frågan på allas läppar vilken ny spelare som den här matchen skulle dra på sig Partizantröjan för första gången. Efter Levis spektakulära värvning av sin egen pappa förra veckan gick det ett sus av frågor genom publiken när Pirlo, sedan tidigare välkänd för sina spektakulära scoutingmetoder, anlände till matchen i sällskap med sin son. Skulle Partizan överraska alla med en ny familjevärvning? Är det ett taktiskt genidrag att spela ett spädbarn på topp? Får man ens spela i Korpen före sin treårsdag?

Men publiken fick denna gång inte veta huruvida Pirlo jr har en lika vass vänsterfot som sin far – han förpassades till bänken för att se och lära. Istället blev dagens nyförvärv BP, som i flera veckor har ryktats vara på väg till laget. Han gick in på högerbackpositionen i Thorssons frånvaro. I försvaret fick han sällskap av come backande enmansmittlåset Emil, och strax bakom honom var Muren Wibrån tillbaka i målet. Offensivt formerade coach Magnusson sitt lag enligt den mera defensiva 3-2-1-uppställning som med framgång prövats tidigare.

Det nya spelsystemet resulterade i ett spel där Partizan var mer bollförande än vad de visat tidigare, med mera av kortpassningar och färre svepande långbollar på forwards. Det var också de randiga som skapade de vassaste chanserna i första halvlek, men skärpan saknades i de avgörande lägena och det var aldrig riktigt nära mål för något av lagen. Ändå var det ett optimistiskt lag som gick till pausvila. Efter några väl valda taktiska tillrättavisningar från Magnusson var målet klart – den här matchen skulle vinnas.

Även i andra halvlek var det Partizan som pressade, men när målen uteblev spred sig en viss stress och frustration i laget. Skulle poäng tappas? Skulle rycket i tabelltoppen utebli? Därför var det minst sagt förlösande när FM på passning från Levi får på en vänsterträff värdig en Bustertidning från 70-talet. Från straffområdeslinjen går skottet kliniskt upp i högra krysset, och trots en akrobatisk insats från Hantverkarmålvakten är bollen omöjlig att nå. 1-0 är ett faktum, och kanske fick vi här se årets snyggaste Partizanmål.

I slutet av matchen lyckades Partizan spela undan utan större problem när Hantverkarna, för dagen utan avbytare, blev allt tröttare. 1-0 stod sig till slutsignalen, även om ytterligare ett konstmål inte var långt bort när Alex fick på en skarvklack från långt håll. Denna gång lyckades dock målvakten nå bollen. Partizan firade enligt tradition med en segeröl, ovetande om vad som samtidigt försigick nere på planen – serieledande Hanniz Orkester, som under seriens inledning har sett oerhört starka ut, fick bara med sig oavgjort, 1-1, mot Andra Sidan BK. Därmed ligger Partizan och Hanniz efter denna omgång på samma poäng och bara två mål skiljer nu, till Hanniz favör.

Säsongen ser med andra ord ut att fortsatt kunna bli en riktig rysare.

Forza Partizan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s