Spelarutmärkelser 2014

Årets Partizanbankett gick av stapeln på O’Learys Tolv, som denna kväll var fullt av jublande fans som ville hylla de svartvita fotbollshjältarna. Denna säsong lyckades Partizan STHLM återigen spela till sig en bronsmedalj i serien men i år smäller allting lite högre; laget spelade i en högre division, gjorde fler mål och släppte in färre än föregående år. Tyvärr gick laget ordentligt på pumpen i årets upplaga av Korpen National Cup men stärkta av nederlaget tog partizanerna revansch i Hoyzer Cup där en silvermedalj inhöstades till prisgömmorna i klubbhuset. Kollektivet Partizan STHLM har stått starkt i år men några spelare har gjort sig förtjänta av lite extra uppmärksamhet. Här är årets spelarutmärkelser.

ÅRETS POÄNGPLOCKARE
En av Partizan STHLM:s barnsjukdomar var den stora oförmågan att göra mål. I och med andra säsongen svängde dock detta tack vare några olika anledningar; en ny grund hade lagts med ett stabilt försvar och det fanns en trygghet att falla tillbaks på när anfallen skulle byggas. Förra årets målspruta, Emil, såg tillsammans med vår anfallstrojka till att målen började ramla in för Partizan. Den här säsongen har vi sett en ny stjärna tändas på Mälarhöjdens IP, en spelare som redan i sin debut gick in och levererade. Sedan har poängen fortsatt att komma under säsongens gång. Andra lag har sin Shearer, Batigol, Klose, Ibrahimovic eller varför inte Stjepan Bobek, som totalt gjorde 425 mål för Partizan Belgrad. Årets poängplockare i Partizan STHLM är:

Levi Di Marco!

ÅRETS KENNET
Årets Kennet är utmärkelsen uppkallad efter Kennet Andersson, som framförallt vann svenskarnas hjärtan med sina insatser i fotbolls-vm 94. Kvaliteterna för att få utmärkelsen handlar i mångt och mycket om att visa gott kamratskap och att vara en sammansvetsande faktor för kollektivet. Årets Kennet är en person som visar vägen när det stormar och blåser. En person som alltid finns där att luta sig tillbaka mot. Och vem kan annat än känna värme i bröstet när denna partizan ses komma vandrande längs sidlinjen inför onsdagsmatcherna på Fruängens grus. Hans välansade skägg och de fint tvinnade mustascherna glänser i solskenet när han hälsar laget med ett glatt göteborgskt tillrop. Han är en spelare som aldrig visar upp en surmulen min (förutom när han är missnöjd med sig själv eller en motspelare) och alltid sprider en positiv stämning i laget. Årets Kennet är:

Eric Thorsson!

ÅRETS ROGER LJUNG
Redan tidigt i våras stod det klart att folk tänkte ta upp kampen om denna åtråvärda titel. Och det stod också klart att förra årets titelförsvarare inte tänkte ge sig utan strid. Denna gång hade Pirlo hittat en blytung striker, Sjevy, som gick in och målade inte bara en utan två gånger i samma match. Det skulle dock visa sig att det var ett engångslån det rörde sig om och lite av glansen i värvningen mattades. I stället ville både FM och Burken ta åt sig äran för att ha scoutat fram den före detta BP-spelaren, kort och gott kallad BP. Björklund påminde i samma veva om sina tidigare värvningar Alex och Hovne, som ju dock hade gjorts under tidigare säsonger. Oklarheten kring vem som fick BP att greppa pennan och även kring hur fast knuten han är till laget fick oss att rikta blickarna åt ett annat håll. Och när en ser nyktert på saken är det i år ganska givet vem som får utmärkelsen. Han har gett laget både en poängplockare och sänkt medelåldern i truppen. Med sin värvning av Levi Di Marco är han årets Roger Ljung:

Palle Muren Wibrån!

ÅRETS PARTIZAN
Årets Partizan är utmärkelsen som ges till en spelare som visar framfötterna, framförallt på planen, men även har den rätta inställningen till alla de kringaktiviteter som i dagens moderna fotboll behäftar de lag som vill ligga i framkant. Det handlar om att visa upp en professionalitet i sitt förhållningssätt till både klubben och offentligheten; att ha en image både utåt och inåt, så att säga. Årets partizan är en spelare som offrar, om inte allt, så väldigt mycket för laget; i alla fall sina knän och ett och annat arbetspass, som förmodligen bytts bort mot något sent och långtråkigt helgpass i stället. Han är aldrig riktigt nöjd, han jobbar stenhårt och han bidrar ofta till målskörden. Årets Partizan är:

Anders Hovne!

jägerpartizan
Laget fortsätter firandet efter banketten med den sedvanliga jägern.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s