Partizan STHLM 5 år

P1130978

2016. Året som betyder femårsjubileum för klubben som grundades då två vänner från Göteborg beslöt sig för att återuppta drömmarna om mål i krysset, hysénska glidtacklingar och erövrandet av oupptäckta gruslandskap, som en gång väcktes i staden i västerled. Ett gött gäng bestående av en del utflyttade göteborgare, ett antal journalister och några brevbärare blev stommen till Partizan STHLM, idag ett välkänt lag på grusplanerna i Stockholms söderort.

I år genomförs den andra upplagan av Aprilcupen, en turnering som Partizan tillsammans med Kontra STHLM startade förra året. Cupen blev en succé och har i år utökats till åtta lag. Tyvärr var cupen sportsligt ett misslyckande för Partizan, som med nöd och näppe undvek jumboplaceringen och placerade sig på en högst blygsam femteplats efter en dramatisk straffsparksläggning. Detta år har Partizan varit betydligt noggrannare i sina förberedelser och har legat i hård inomhusträning hela vintern. Coach Magnusson har tillbringat många sena kvällar med att finputsa taktiken och till att minutiöst videogranska och analysera förra säsongens matcher.

Nytt för i år är också tröjorna. Partizans färger har alltid varit vitt, svart och rött och med tävlingspremiär i Aprilcupen, 16 april, ses fotbollshjältarna numer bära rödvitrandiga tröjor. De svarta shortsen och de röda strumporna är kvar och de svartvita tröjorna kommer i fortsättningen användas som andraställ.

Självklart har klubben sett till att nyrekrytera under vinteruppehållet. Ett kärt namn som många har velat knyta närmare till Partizan har nu äntligen tagit sitt förnuft till fånga och skrivit på för laget. Björn Länsisyrjä, en spelare med god speluppfattning och ett giftigt skott, kommer ses i tröja nummer 4 framöver. Partizans centrala spel stärks ytterligare upp med en spelare med mycket god bollkontroll och bollfördelningsförmåga. Henrik “Kilen” Kilefors har redan agerat stödpartizan vid ett tillfälle och nu var tiden mogen att kontraktera honom fullt ut. Tröja nummer 14 blir hans. Sist ut, men absolut inte minst, i denna trio är den gänglige ynglingen Jesper Danielsson, som har visat lovande spel under försäsongen. Han beskrivs som en brytningssäker och orädd spelare med ett riktigt kvickt steg och sägs vara påtänkt som ytterback. Han hälsas välkommen till en plats i truppen med tröja nummer 18.

I skrivande stund jobbas det febrilt på Korpens kansli för att svarva ihop årets utomhusserier men det uppges att seriepremiären sker vecka 17 eller 18. Nu laddar Partizan STHLM för Aprilcupen där laget siktar på pallplacering i år. Forza Partizan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s