St. Gunnar och Draken

Upptakten till årets säsong blev aningen förvirrad för Partizans del. Korpengeneral Teljfors lät meddela att laget i år skulle spela på konstgräs, ett underlag som Partizan förvisso har spelat på tidigare men att det skulle ske redan i år stämde inte överens med den femårsplan som coach tillsammans med kansliet arbetar efter. De minutiösa grusförberedelser som hade krönts med ett brons i Aprilcupen blev nu inte det stabila fundament som spelarna skulle ha som sin mentala snuttefilt när de nu i stället äntrade den mjuka plastbeklädnaden på Lisebergs BP. Men organisation och kollektiv styrka har alltid varit Partizans ledord oavsett yttre omständigheter.

Efter en inledande uddamålsförlust mot BK Jackan var partizanerna denna torsdag väldigt sugna på tre poäng när inte helt obekanta Drakenbergsparken FC, klädda i blåa tröjor, stod för motståndet. Partizans uppställning var som vanligt 3-2-1 men helt otippat hade coach meddelat att Johannes Cleris, vanligtvis ytterback, skulle spela på topp. Ett taktiskt drag som chockade motståndarna. Efter mycket bollrullande från Drakens sida med kontringsattacker från de rödvita kom så plötsligt ett två mot en-läge där Partizans egen Nordahl klistrade bollen vid fötterna, drev upp den och lade en perfekt boll mot bortre stolpen där Cleris hade fullföljt sin löpning och petade in bollen i motståndarkassen. 1-0!

Resultatet stod sig till pausen där coach Magnusson talade om att stänga till mitten bättre i det defensiva spelet, Drakenbergsparken hade inte varit ofarliga i första halvlek utan hade känt på ramvirket i Murens mål både en och två gånger. I andra halvlek var målskytt Cleris nedflyttad till backposition igen och Gunnar hade flyttat upp på topp. Och nu fick publiken se ett positionsspel där Partizan gång på gång utmanövrerade ett alltmer frustrerat Drakenbergsparken. Kontringschanserna duggade tätt där Magnusson kanske hade det allra bästa läget efter att ha kommit fri med motståndarmålvakten; bollen strök strax utanför stolpen. De blåa hade också en del lägen men felträffar blandat med storspel från Wibrån höll bollen utanför nätmaskorna. Till slut kom spiken i kistan där Jesper, inflyttad på mittbacksposition (detta efter att Emil hade fått gå av efter en lättare skada), drev upp bollen från egen planhalva, tog sig förbi en, två, tre blåklädda spelare, lånade ut bollen till Gunnar i slottet, fick tillbaka den kvickt och sedan placerade in den i målet. Vackert. Jesper gjorde därmed sitt första mål för klubben och Gunnar noterades för sin andra assist och blev kvällens poängplockare. 2-0 blev slutresultat och Partizan visade att de kommer vara att räkna med även i år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s