Spelarutmärkelser 2017

Efter en bejublad säsong där laget slutade tvåa i serien samlades spelarna för den glimrande, festliga Partizanbanketten, som i år hölls på restaurang Surfers. En av anledningarna till klubbens framgångar är bredden på spelartruppen, som i år har svällt ut till en diger samling hjältar. Många är lagen som helt enkelt har blivit nednötta och besegrade av uthållighetsmaskinen Partizan STHLM. Under banketten hyllades som vanligt några spelare lite extra. Inledningsvis tog Anders Björklund ordet och utsåg retrospekt Levi Di Marco till fjolårets Paul Gascoigne. Därefter följde årets officiella utmärkelser:

ÅRETS COMEBACK
Partizan STHLM är klubben som har varit anmärkningsvärt skonad från spelarskador genom åren. Desto märkbarare och mer traumatiska har de få skador som uppstått varit. Det djupaste såret är så klart korsbandsskadan som drabbade klubbens grundare Oskar Kollberg, en skada som han efter en tuff rehabperiod kom tillbaka från bara för att slå upp den igen efter ett fåtal matcher. Hösten 2013 var det slutspelat för en av lagets förgrundsgestalter. När så en av våra främsta unga talanger också ådrog sig en knäskada, vilket ledde till att han missade hela förra säsongen, var det många som såg mörkt på framtiden för Partizan. Spelaren, som blev årets poängplockare 2014, saknades när laget försökte bemästra ett nytt underlag under fjolårets säsong. Vårsäsongen 2017 startade och fortfarande var han borta. Men så var den förlorade sonen helt plötsligt tillbaka. Efter att ha rehabtränat stenhårt och inte riskerat något genom att komma tillbaka för tidigt mjukstartade spelaren genom att vakta kassen för klubben under höstsäsongen. Och stundtals har han visat glimrande spel även i målet. I årets sista match var han tillbaka som utespelare och såg självklart till att inte gå mållös därifrån. Årets comeback tilldelas:

Levi Di Marco!

ÅRETS POÄNGPLOCKARE
Harry Lundahl. Torsten Bunke. Stig Nyström. Namn som klingar bekant för många . Vissa kanske bättre minns Hasse Jeppson, Sylve Bengtsson och Rutger Backe. Men låt oss gå över till vår egen målspottare; han var inte ett helt okänt ansikte när han i våras steg in i laget, till att börja med med ett så kallad match-för-match-kontrakt. Efter att ha gjort ett bejublat gästspel i mötet mot Andra Sidan BK 2014, en match vi vann med 4-2, lät det så här i matchrapporten, signerad Filip FM Magnusson: “Extra plus till stödpartizan Niklas. Gigant. En libero a la Korpen 2014. Gjorde som han ville.” Partizan ville gärna knyta honom till sig men det dröjde alltså till i år och några matcher in i serien innan heltidskontraktet skrevs på. Och sen har poängen ramlat in i match efter match, såväl egna mål som assist till andras. Totalt har det blivit 18 poäng, 12 mål och 6 assist, den här säsongen. Och precis som de namn jag läste upp inledningsvis, historiska allsvenska skyttekungar, kommer namnet på årets poängplockare i fortsättningen klinga med en air av framgång och finess. Grattis till utmärkelsen:

Niklas Johander!

ÅRETS ROGER LJUNG
Som vanligt har det funnits gott om utmanare till den prestigetyngda titeln Årets Roger Ljung. Kilen steg fram som en stark utmanare med sin värvning av den tuffe, offensive Lauberts. Och coach Magnusson har ingjutit ungt blod i klubben med den kvicke teknikern Assad. Fast blickarna verkar mest ha riktats åt en spelare vi knappt har sett på planen den här säsongen. Det kostar att vara en framgångsrik agent. Roger Ljung bestämde sig tidigt för att han skulle bli spelaragent, redan innan spelarkarriären var över. Hans kanske mest framgångsrike spelare är den inte helt okände Fredrik Ljungberg, som han lotsade över till Arsenal för en saftig summa. Hur mycket pengar som betalats för Partizans största värvning i år låter vi vara osagt. Och vi spekulerar inte heller i om värvaren redan nu har tagit steget till att bli agent på heltid. Vi i ledningen vill helst se honom ute på planen ett bra tag till. Han värvade årets poängplockare. Årets Roger Ljung är:

Gunnar Nordahl Westin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s