Partizan obesegrat efter två omgångar

Efter förra årets framgångar har Partizan taget ytterligare ett kliv närmare den yttersta fotbollseliten och spelar säsongen 2015 i Korpens divison 5. För att lyfta ytterligare en nivå även spelmässigt har de svartvita därför såväl vintertränat inomhus som anordnat den egna Aprilcupen, som trots ett lysande arrangemang i vårsolen tyvärr blev en besvikelse rent fotbollsmässigt. Därför får ändå 1-1 i serieupptakten mot gamla bekanta Andra sidan BK i säsongsöppningen betraktas som godkänt.

I seriens andra omgång ställdes Partizan däremot mot okänt motstånd i form av Drakenbergsparkens FC. Motståndarna kom till matchen som serieledare genom att vara det enda lag som tog en trepoängare i den oerhört jämna första omgången och såg på förhand ut att kunna bli en svår nöt att knäcka för de svartvita. En annan nöt var hur Partisan skulle klara av den större plan som flytten den till högre divisionen har inneburit. En tredje i denna fotbollsmässiga trillingnöt var den låga vårsolen som under första halvlek skulle ligga rakt i ögonen på de svartvita och inte minst ställa till besvär för Muren Wibrån längst bak.

Coach Magnusson valde att mönstra laget enligt 3-2-1 för att på bästa sätt täcka av de ytor som lätt öppnar sig centralt med en större spelyta. Backlinjen blev för dagen nykomponerad där BP axlade rollen som central general med Alex och årets nyförvärv Cleris på vardera kant. Inledningsvis var det också Partizan som var det mest aktiva laget på banan även om de riktigt vassa målchanserna uteblev. Närmast att få bollen i nätmaskorna var Hovne som efter en kontring och frispelning från Gunnar fick iväg ett skott från yttre delen av straffområdet som letade sig mot bortre kryssen men som motståndarmålvakten lyckas tippa till hörna. Med sig från första halvlek kunde Partisan ändå ta en gedigen defensiv insats även om Drakenbergsparken åt sig in i matchen mot slutet av halvleken och den riktiga skärpan i de svartvitas passningsspel saknades.

Inför andra halvlek gällde det för Partizan att lyfta laget offensivt ytterligare en nivå och laget såg omedelbart till att stressa motståndarnas backlinje till en del misstag, om än utan några klara målchanser som följd. Närmast mål var länge, även i denna halvlek, Hovne som på ett precisionsinlägg från Alex på högerkanten bara skulle sätta huvudet till men fick bollen någon halvmeter utanför målvaktens högra stolpe. Länge såg det ut som att matchen skulle bli ytterligare en i raden av oavgjorda matcher i den här serien, men med fem minuter kvar visade Partizan att en poäng inte var nog. Levi fångade upp en boll strax utanför mittfältet och fick iväg vad som först såg ut att vara ett misslyckat skott, men som istället visade sig bli en perfekt framspelning till Magnusson som hjältemodigt kastade sig fram i gruset och lyckades få en tå på bollen som smet in under den utrusande motståndarmålvakten. 1-0 var därmed ett på intet sätt orättvist faktum.

De avslutande minuterna spelade Partizan av i lugn och ro, och därmed kan vi konstatera att inledningen på fotbollsåret 2015 har sett ljus ut. Det hela firades av med öl och gott hopp om nya stordåd under säsongen som ligger framför laget.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s